Passa al contingut principal

GOYA GUTIÉRREZ I SANTI BORRELL AL CARRER MAJOR

Després de la bona acollida de les tres primeres trobades de la Cita de Poetes al Carrer Major, tornem  el 10 d'abril a les 19:30 hores amb Goya Gutiérrez i Santi Borrell. La nostra proposta habitual és fer la Cita el darrer dijous de cada mes, però amb la Setmana Santa i el Sant Jordi pel mig, hem decidir avançar la trobada d'aquest mes.
L'acte tindrà lloc a la Llibreria Carrer Major (c. Major, 13, Santa Coloma de Gramenet, ben a prop de les estacions del metro L1 Santa Coloma i L9 Església Major). Telèfon 93 358 58 42.

Goya Gutiérrez Lanero (Zaragoza, 1954 - Barcelona). És Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Ha exercit com a professora d'institut tot impartint l'assignatura de Llengua i Literatura castellanes. Ha sido profesora de instituto impartiendo la asignatura de Lengua y Literatura castellanas. Desde el 2003 es directora de la revista literaria Alga. Anteriorment havia participat en la iniciativa editorial Bauma. Cuadernos de poesía, en Barcelona. Es membre de l'ACEC (Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya). Inquieta gestora cultural, coordinadora de lecturas i presentacions poètiques, ha publicat els poemaris Regresar (1995), De mares y espumas (2001), La mirada y el viaje (2004), El cantar de las amantes (2006), Ánforas (2009) i Hacia lo abierto (2011). Té inèdit un nou poemari, una novel·la i, actualment, treballa en un llibre de relats curts.
Podeu trobar més informació a la web de Goya Gutiérrez



EL ÁRBOL DE LA LLUVIA
Te esperaré como el árbol espera
al ave que desde el norte viajó un día
anidando en sus ramas,
desnudas más tarde por la ausencia
en medio del verdor
de aquel tiempo de las lluvias,
que en este otoño se abre
estrenando presagios

Ayer te amé, mañana está
llegando, y no me reconozco,
hoy soñaré que el buen ladrón
vacía boca y ojos
que aborda el blnaco y liso lienzo
para trazar olvidos




Santi Borrell (1972, Vilafranca del Penedès).  "Fragments d'una pedra” és el seu segon llibre de poesia, després d'haver publicat "Els dies a les mans" (2010), un llibre que va rebre bones crítiques a revistes culturals i suplements literaris, llibre del qual es va fer una segona edició i va ser considerat com un dels fenòmens editorials, poètics, d'aquell any.
A part d'escriure, també ha organitzat i organitza diversos festivals de poesia (com el Festival de Poesia a les Caves, de Sant Sadurní d'Anoia, o la "Kinzena Poetika", de Vilafranca del Penedès). Ha col·laborat amb diversos artistes, fent poemes, ha fet diversos muntatges poètics, ha impulsat diverses iniciatives per Internet, i ha promogut diversos llibres col·lectius, com "Poesia a la frontera", una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana. 
Podeu trobar més informació al bloc de Santi Borrell

Tot

tot és tan immens 
i tan ample i tan ple 
i tan fort i tan fràgil
i tan fàcil i tan real
i tant absolut i tan simple...
que res... no res....
Fa temps
Fa temps
que veig el teu somni
dibuixat a la paret
fa temps
que m’amago dins del vent
fa temps
que no fem l’invent
i tot és lent
fa temps
que no saps què tens
fa temps
que veig el teu cos penjat a l’horitzó
i tinc els ulls negres de tant dolor
fa temps
que no vull casa
i la mort passa de llarg.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Roc i l'escala de les portes secretes

Sóc de l'opinió que l' Eulàlia Canal està destinada a convertir-se en una clàssica contemporània de la literatura infantil i juvenil catalana. M'encanta tornar a llegir una i altra vegada llibres seus com ara  Un petó de mandarina (premi Barcanova 2007), Un somni dins un mitjó, Un poema a la panxa, La nena que només es va poder endur una cosa, Els fantasmes de casa els avis  o Els fantasmes no truquen a la porta (Premi de la Crítica Serra d'Or 2017), per posar només alguns exemples. El llibre que he llegit més vegades és Roc i l'escala de les portes secretes , publicat a la col·lecció Nandibú , de Pagès editors , amb il·lustracions d' Elena Ferrándiz . L'esquema de l'argument és ben senzill. En Roc es queda uns dies a càrrec d'un veí perquè els pares han marxat a l'Índia per adoptar una nena. En aquest temps descobreix que una nena emigrant i sense papers s'amaga a l'edifici. La denúncia d'un altre veí fa que la policia d

Quan la vida s'embolica: Allò de l'avi, novel·la juvenil d'Anna Manso

Què passaria si la persona que més estimes del món fos molt diferent de com te l'imagines? Què passaria si descobrissis que la persona que més estimes del món té una part fosca? Què passaria si aquesta persona hagués fet alguna cosa que convertís la teva vida en un embolic de dimensions còsmiques? L'escriptora Anna Manso entra en la ment del Salva Canoseda, un noi de setze anys que protagonitza en primera persona la novel·la Allò de l'avi , que va guanyar el Premi Gran Angular 2016, un dels premis de major prestigi de la literatura juvenil. El Salva viu com un rei gràcies a l'avi, al que adora. És un fatxenda, poc treballador i poc estudiós. Popular a l'institut, paga als companys perquè li facin deures i treballs. Té una targeta de crèdit que pot fer servir com vulgui. Però alguna cosa amenaça la seva felicitat quan es descobreixen assumptes poc edificants als negocis de l'avi. El Salva es toparà de cop amb la realitat més crua. Una realitat que,

Un somriure a Quatre Vents

El cicle de visites a les escoles es va acabant quan tenim a tocar el final de curs i la primavera es retira lentament. He arribat a l'estació de tren de Granollers - Canovelles i, mentre espero l'Elena, d'Animallibres, cerco inútilment un lloc per prendre un cafè amb llet. Pel camí cap a l' Escola Quatre Vents anem parlant de la reutilització o socialització del llibre literari a les escoles. Els escriptors ens hem pronunciat repetidament en contra d'aquesta pràctica que lesiona els nostres drets i que considerem que no és una bona eina pedagògica. Finalment hem començat a mobilitzar-nos. Aviat parlaré a bastament d'aquest tema. En Pere, el mestre, em presenta als alumnes de la classe de cinquè, un grup tan divers que em sembla que he de fer una intervenció davant l'assemblea general de les Nacions Unides. La fotografia parla per si sola. Els nens han llegit El somriure de la Natàlia i han arribat a classe carregats de preguntes. Hem parlat de co